С годишен капацитет от над 28 милиона кв. метра подови, стенни керамични плочки и гранитогрес, KAI Group е сред най-големите производители на керамични плочки, глазиран и неглазиран гранитогрес както в България, така и на Балканския полуостров.

 

Под шапката на KAI Group влизат два завода за производство на керамични изделия и декоративни елементи

  • Завод „Хан Аспарух“ в град Исперих, създаден през 1970 г.
  • Завод „Хан Омуртаг“, намиращ се в град Шумен.

 

„Хан Аспарух“ придобива „Хан Омуртаг“ през 2004 г. и започва изпълнението на амбициозен проект за модернизация и разширяване на двете фабрики.

Серия от инвестиционни проекти и иновационни програми водят до значително увеличение на производствения капацитет и 24-часов цикъл на производство, достигайки до инсталиран капацитет от около 28 милиона кв.м годишно.

В резултат на това, KAI Group се превръща в добре утвърден лидер на пазара в България и един от сериозните производители на плочки и гранитогрес в керамичната промишленост в Европа.

През 12 Май 2015 г. KAI Group стана официален член на семейството на Mohawk Industries.

В световен мащаб, Mohawk е производител номер едно на плочки, с производствен капацитет от над 250 милиона квадратни метра на пазари като САЩ, Италия, Испания, Русия, Мексико , Китай и т.н.

Американската компанията притежава също и международния италиански бранд  Marazzi.

Продуктовото портфолио на КАI GROUP обхваща широка гама от керамични плочки, глазирани и неглазирани гранитогрес и декоративни елементи в различни размери и разнообразен дизайн.

За да отговори на очакванията на клиентите за качество и модерен стил и достигне до всеки дом, KAI работи в тясно сътрудничество със специализирани дизайнерски студия в Испания и Италия.

В резултат на тази колаборация, продуктите на КАI Group са в съответствие с най-новите тенденции в интериорния дизайн по отношение на размери, цветове, повърхности, материали и технология.

Гамата  обхваща еднократно изпечени стенни плочки с размери 15×15, 20×20, 20×25, 20×30, 25×33 и 25×40; 20×50; 25×50 33×50; подови плочки с размери 33.3×33.3, 34×34, 30×30, глазирани неглазирани, или произведени чрез суха апликация гранитогресни плочки с размери 16.5×33.3, 33.3×33.3, 40×40, 45×45, 46х46, 50×50, 10×60,15×60,30×60.

Внедрявайки водещи технологии като дигитален печат, водно и диамантено рязане, тройно изпичане с платина и ветроза, полиране и калибриране, KAI Group създава продукти, които придават на всеки дом отличителен характер и индивидуален стил.

KAI Group изнася повече от половината от продукцията си в над 25 страни в Европа и целия свят.

Групата има дъщерни дружества в Букурещ, Румъния (KAI Керамика) и Солун, Гърция (KAI Гърция). КАI Group поддържа отлични бизнес отношения с почти всички страни в Европейския съюз.

Продуктите са добре познати в Англия, Франция, Германия, Италия, Бенелюкс, Скандинавия, Унгария, Чехия, Словакия, Полша и Хърватия.

Основното задължение на ръководството на заводите е да следи световните тенденции в технологиите и да инвестира в модерно оборудване.

Избраните машини и съоръжения за производство следват най-високите постижения в областта на технологиите, представени от италианската компания SACMI Imola SC, която заедно с други две водещи компании – Gruppo TecnoFerrari и Grupрo System, са основни доставчици на технологично оборудване.

Тези три компании се считат за безспорни световните лидери с машините и оборудването, които произвеждат за керамичната промишленост.

Най-новото поколение цифрови машини за нанасяне на покрития и декориране позволява разработването на уникални продукти, които съответстват на най-високите изисквания за качество и дизайн и успешно имитират естествени материали, като камък и дърво.

С цел да запази своята конкурентна позиция на международния пазар, KAI Group прилага строг контрол и управление на качеството на всеки етап от производствения процес, селекцията на ресурси, и на процеса на оценка на крайния продукт.

В резултат на международния обхват на дистрибуция и разпространение на продуктите.

Групата често е обект на инспекции от клиенти – в резултат, контролът на качеството, контролът върху социалната, екологичната и етична политика на компанията, остават от изключително значение.

Хан Аспарух АД и Хан Омуртаг АД са български производители на стенна и подова керамика, които са сертифицирани по ISO-9001 и процеса на производство отговаря на високите изисквания на европейския стандарт EN 14 411.

 

Къде да ни намерите

гр. Исперих

ул. Ахинора 1

Отдел износ – (+359 8431) 26 83

groupexport@kai.bg

Вътрешен пазар – (+359 8431) 25 87

sales@kai.bg

 

гр. Шумен

ул. Варненско шосе

Отдел износ – (+359 54) 830 386

groupexport@kai.bg

Вътрешен пазар – (+359 54) 831 819

saleskos@kai.bg

Факс – (+359 54) 830 382